Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest

<< >>

Kiemelt cikkeink

Rácsostartó

Vékonyfalú acél profilokból

Kotormán István

Kőzetgyapot

A szálas hőszigetelések új generációja

Lestyán Mária

Könnyűbeton

Erkélyépítés

Liapor

Az OTP Bank újabb programot indít a vállalkozások hitelezésére

péntek, október 21, 2011 @ 01:10 DU. Author: Révúti Károly

Az OTP Bank a nagyvállalatoknak nyújtott OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogram sikereire alapozva kidolgozta a Széchenyi 50 Programot a mikro- és kisvállalkozások számára. Ennek keretében több mint 15 ezer vállalkozást keres meg a bank 3-tól 25 millió forintos összegig terjedő, indikatív hitelajánlattal, közel 185 milliárd forint értékben.

Sajtótájékoztatón ismertette az OTP Bank vállalatfinanszírozási eredményeit és a szektor számára kialakított hitelprogramjait Wolf László, a hitelintézet Kereskedelmi Banki Divíziójának vezérigazgató-helyettese és Gyuris Dániel, az Ingatlan, Kisvállalati és Agrár Divíziójának vezérigazgató-helyettese. „Az OTP Bank elkötelezett a hazai vállalatok helyzetének erősítésében, ezáltal a gazdasági növekedés elindításában, ezért számos kormányzati programban vesz részt, illetve saját programokat is indít” – mondta Wolf László.

„A nemzetgazdaság nem működhet megfelelően, ha a vállalkozások a szűkös banki források miatt nem tudnak a fejlesztéseikhez és a működésükhöz szükséges hitelhez jutni. Az OTP Bank tisztában van a finanszírozás jelentőségével: mi tudunk és akarunk is hitelt biztosítani a vállalkozásoknak. Ezt mutatja, hogy miközben a piac 20 százalékkal zsugorodott az elmúlt évben, az OTP Bank 10 százalékkal több hitelt folyósított a kkv-knak, mint egy évvel korábban” – hangsúlyozta Gyuris Dániel az eseményen.

Eddig 73,5 milliárd forint finanszírozási ajánlat az OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogram keretében

Az idén júniusban meghirdetett 100 milliárd forint keretösszegű hitelprogramból október közepéig 73,5 milliárd forint ajánlatot adott a gazdasági és pénzügyi válság hatásainak mérséklése és a magyarországi vállalkozások helyzetének erősítése érdekében az OTP Bank. Az ügyfelenként a banki minősítéstől függően eltérő mértékű, átlagosan 212 millió forint nagyságú finanszírozási ajánlatokból 43,5 milliárd forintot fogadtak el eddig, amelyből 13 milliárd forintot meghaladó a beruházási hiteligény.

„Az OTP Bank, mint ügyfelei ‘házi bankja’

szakértő támogatást nyújt a rendelkezésre álló finanszírozás optimális felhasználásához. Fontos cél az is, hogy az ügyfelek jó projektek esetén beruházási hitelekhez, exportfinanszírozáshoz, garanciákhoz juthassanak, vagy az állami pályázatokon a saját erőt hitelből biztosíthassák” – mondta Aladics Sándor, igazgató a hitelprogram kapcsán.

A kisvállalkozások finanszírozási helyzete

A program eredményei ismeretében az OTP Bank Mikro- és Kisvállalati Igazgatósága biztos benne, hogy a kisvállalkozások számára nyújtott szolgáltatások is hasonló fogadtatásra számíthatnak. A most induló OTP Széchenyi 50 Program a kisvállalkozásokat szólítja meg, amelyeknél egyre komolyabb problémának látják a forráshiányt. A Policy Agenda friss kutatási eredményei szerint a kkv-k saját teljesítményüket a válság előtti szinthez képest 81%-ra értékelik, míg a válság mélypontján 73%-ra becsülték azt. A cégek működését és fejlődését elsősorban a kiszámíthatatlan gazdasági környezet, a gyenge belföldi kereslet, a likviditási nehézségek és a tőkehiány nehezíti. Ezek közül rövid távon a likviditási helyzet javítására van reális esély, főképp a banki hitelkihelyezések növelésével. Ugyanakkor a nyáron készített felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezettek 53%-a nem elégedett a hitellehetőségekkel.

OTP Széchenyi 50 Program

A kis- és középvállalkozói szektor állítja elő a hazai GDP 30-35%-át és foglalkoztatja a magyar munkavállalók 50-55%-át. A Széchenyi 50 Program a szektor súlyának megfelelően olyan hiteleket és számlacsomagokat tartalmaz, amelyek kimondottan a mikro- és kisvállalkozások számára biztosítanak optimális megoldásokat.

Az OTP Bank elébe megy a vállalkozói igénynek

A hitelhez jutás első és legfontosabb lépése, hogy a kisvállalkozások pontos információkat kapjanak a számukra elérhető konstrukciókról, és az általuk felvehető források nagyságáról. Az OTP Bank ezért a Széchenyi 50 Program keretén belül célzott, 3 és 25 millió forint közötti, folyószámla és forgóeszköz hitelre vonatkozó indikatív ajánlattal keresi meg a vállalkozásokat, összesen mintegy 185 milliárd forint értékben. Egy-egy vállalkozás több hitelt is igényelhet, összesen legfeljebb 50 millió forint összegben. A bank ősszel több ezer kisvállalkozást keres meg ajánlatával. A tájékoztatást és a hiteligénylést a bank külső kapcsolattartói is segítik, akik akár saját székhelyükön keresik fel a vállalkozásokat.

Megfelelő forrás áll rendelkezésére a vállalkozások finanszírozási igényének kielégítésére

A kisvállalkozások számos hiteltermék és 15 féle számlacsomag közül választhatnak. A Program kiemelt ajánlatai között az OTP LendületPlusz folyószámlahitel, és az OTP Új Forrás Forgóeszközhitel szerepel. A konstrukciók tárgyi fedezet nélkül, a tulajdonos és garantőr intézmény készfizető kezessége mellett vehetők igénybe. Az OTP LendületPlusz folyószámlahitel 1 éves lejáratú, szabadon felhasználható, átmeneti likviditási nehézségek megoldására ajánlott. Az OTP Bank olyan vállalkozásoknak is tud folyószámlahitelt adni, amelyek nem rendelkeznek a banknál folyószámlával. Az OTP Új Forrás Forgóeszközhitel áru és anyagkészletek beszerzésére szolgál, maximum 3 éves futamidővel. A november 30-ig nyitott új kisvállalkozói számlacsomagok (a Gold számlacsomagot kivéve), számlavezetési havidíját 6 hónapon keresztül nem számítja fel a bank.

„Az OTP Banknak elegendő forrás áll rendelkezésére, hogy a hitelfeltételeknek megfelelő vállalkozásoknak hitelt tudjon biztosítani. Célunk egyértelműen az, hogy minden vállalkozás a saját igényének megfelelő hitel- és számlakonstrukciót kapjon” – mondta Csonka Tibor, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalati Igazgatóságának vezetője.

 

Budapest, 2011. október 20.

 

(x)

 

Be Sociable, Share!

parajumpers pas cher parajumpers pas cher tn pas cher nike tn pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet moncler outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose saldi golden goose saldi