Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest, Pf.: 92

<< >>

Kiemelt cikkeink

Rácsostartó

Vékonyfalú acél profilokból

Kotormán István

Kőzetgyapot

A szálas hőszigetelések új generációja

Lestyán Mária

Könnyűbeton

Erkélyépítés

Liapor

Energiahatékonyság fokozása épületautomatizálással

hétfő, október 18, 2010 @ 04:10 DE. Author: Révúti Károly

Így az intelligens épületirányításnak egyre növekvő a szerepe és jelentősége az energiatakarékos épületüzemeltetés megvalósításában, amely az emberi társadalom fennmaradásának egyik pillére.

Az épületautomatizálási megoldások egyik kulcsszereplője a KNX, mely egy buszrendszerű intelligens épületirányítási technológia. A technológia segítségével energiahatékonyságot lehet elérni a középületekben, közintézményekben, irodaházakban, szállodákban, társasházakban és kórházakban is. A KNX szabványnak megfelelő speciális készülékek alkalmazhatóak a világítás, fűtés/hűtés/szellőzés, energiamenedzsment, vagyonvédelem, audio vizuális rendszerek és háztartási készülékek területén.

A CEP® Clean Energy & Passive House Expo kiállításon október 27-28-án kiemelt szerepet kap az épületautomatizálási megoldások és a KNX Egyesület megjelenése. A megfelelő energiahatékonyság elérését a KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesület magyarországi tevékenységével szintén szeretné előmozdítani, melyről Balogh Zoltán az Egyesület elnöke így vélekedik:

„Fontosnak tartjuk megjelenni ezen a szakmai eseményen, mert ez egy olyan fórum, melyen keresztül el lehet juttatni azokat az információkat a szakemberek számára, melyek szükségesek ahhoz, hogy a kor szellemében működő épületeket alkossanak. Ha ma nem az elérhető legjobb megoldást választjuk, akkor senki se várja, hogy az 10-20 év múlva megfeleljen az akkori elvárásoknak. Luxus olyan épületeket építeni, melyek falják az energiát és nem veszik figyelembe a jelenlegi és a várható előírásokat, melyek a következő 10 évben egyre szigorúbbak lesznek.”

Az innovatív épületautomatizálási témában előadásokat is hallhatnak a szakemberek és érdeklődők, a CEP® Expo-n megrendezésre kerülő konferenciákon, olyan neves és nemzetközi cégek előadóitól, mint az Eaton-Kapsch, az Elektro-Kamleitner és a Honeywell.

Be Sociable, Share!

parajumpers pas cher parajumpers pas cher tn pas cher nike tn pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet moncler outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose saldi golden goose saldi