Spektrum Kiadó
H-1406 Budapest, Pf.: 92

<< >>

Kiemelt cikkeink

Rácsostartó

Vékonyfalú acél profilokból

Kotormán István

Kőzetgyapot

A szálas hőszigetelések új generációja

Lestyán Mária

Könnyűbeton

Erkélyépítés

Liapor

Liapor könnyűbeton az erkélyek építésében

csütörtök, június 17, 2010 @ 07:06 DU. Author: Révúti Károly
A Liapor 1200 C°-on kiégetett, kívül klinkeres héjjal, belül szivacsos szerkezettel rendelkező duzzasztott agyaggolyó, Mivel semmi más anyagot nem tartalmaz, ezért az összetétele 100%-ig környezetbarát. A szerkezeti könnyűbeton a kavics adalék helyett Liaport tartalmaz, így könnyebb súly és nagyobb hőszigetelés (1650 kg/m3, λ=0,8 w/mK amíg ugyanez normálbetonra kb. 2450 kg/m3, λ=2,0 w/mK DIN mérés szerint)

Egy szobában szabványos körülmények között (20 C°, 60 % rel. páratartalom) akkor csapódik ki víz a falon, ha annak felületi hőmérséklete 12 C°-nál kisebb. Ilyenkor fennáll a penészesedés veszélye.

Az erkélyeket régen bezsaluzták, bevasalták, és normál szerkezeti betonnal kiöntötték.

Mivel hőszigetelés nem volt, így a fal belső élén alul és felül lecsapódott a vízpára. Ezt elkerülendő az erkélyeket vagy „bebugyolálták” valamilyen hőszigetelő anyaggal, (pl.:polisztirollal) vagy egy betételemet (pl.: Schöck elem) helyeztek el az erkély és a födém közé, amely a beton megszakításával ért el hőszigetelést.

További részletek az Építés Spektrum 3. lapszámában!

Be Sociable, Share!

parajumpers pas cher parajumpers pas cher tn pas cher nike tn pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet hogan outlet moncler outlet moncler outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online woolrich outlet woolrich outlet moncler outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose saldi golden goose saldi